Nya Världshandikappsystemet

Nytt hcp-system införs i Sverige 1 mars 2020. I korthet innebär det att hcp räknas ut på de 8 bästa ronderna av de senaste 20. Man utgår från 2018 . Har man inte 20 st registrerade ronder så utgår systemet från de man har.
Hcp kommer att förändras för en del. En del får höjd hcp, andra får sänkt hcp och en tredje grupp kommer att ligga på samma hcp som man har nu.
För att se vilken hcp man får så logga in på Min Golf från 3:e mars då tror man att systemet har hunnit med allt. För att få en så rättvisande hcp så framöver gäller att registrera alla hcp-grundande ronder på Min Golf.

OBS! Nya slopetabeller kommer att anslås ute i Byvallen och läggas in på hemsidan.

Klicka här för mer information

Lyssna även på podavsnittet från Svensk Golf som förklarar handicapsystemet